Menu
RSS
Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Prev Next

CHP’li Kadınlar Bahriye Üçok’u Andı

CHP’li Kadınlar Bahriye Üçok’u Andı

CHP İl Kadın Kolları Bahriye Üçok’u anmak için Demokrasi Şehitleri Parkı’nda buluştu. İl Kadın Kolları tarafından organize edilen anma törenine il yöneticilerinin yanısıra ilçe kadın kolları da katıldı.

Törende bir konuşma yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci “Ölüm tehlikesiyle yaşayan, ancak ölüm korkusu taşımayan, aydınlanma yolunda cumhuriye t ve demokrasi için yaşamlarından vazgeçen yiğit devrimcilerin, cumhuriyet ve demokrasi şehitlerinin anısı önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Demokrasi Şehitleri Parkı’nda Bahriye Üçok anıtının önünde yapılan anma töreninde Bahriye Üçok’un verdiği insanlık mücadelesini anlatan Deveci, sözlerine şöyle devam etti;

“Aydınlanma mücadelemizin kadın önderi, islam tarihçisi, Bahriye Üçok'un katledilişinin 26. yılındayız.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, aydınlanma hareketinin önderleri, gericiliğin boy hedefi oldular. Kubilay'dan başlayarak, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Anter, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Mustafa Bilgin ve niceleri ...

Çorum, Maraş ve Madımak toplu katliamları, Suruç ve Ankara bombalamaları, yaşı büyütülerek idam edilenler ve faili meçhuller.

Dinci gericiliğin hedefinde Cumhuriyet Devrimleri vardır. Devrimler toplumu laikleştirmek için yapılmıştır. Laiklik, demokratik bir toplumun temel taşlarındandır.

Ümmeti ulus yapan unsur, laikliktir.

Laiklik, siyasal, toplumsal, hukuksal, ekonomik ve bilimsel tüm yapıların dinsel ideolojiden arındırılmasıdır. Laik bir toplumda camiye, kışlaya, yargıya, okula, siyaset giremez. Halkın inançları istismar edilerek politik malzemeye dönüştürülemez.

Devlet, yalnızca inançların özel alanda özgür yaşanması olanaklarını sağlamakla yükümlüdür.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, vatandaşlarımız, askerlerimiz, polisimiz şehit oldu. 240 canı yitirdik. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana ilk kez böyle hain bir saldırıyla karşı karşıya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı.

Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlar, ancak kol kola, omuz omuza, ayrılıkları bir tarafa bırakarak ve tek vücut olarak dağıtılabilir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyarak demokrasiyi mutlaka geliştirmeliyiz. Hukuk kuralları içerisinde, hainleri acımadan cezalandırılmalı ama masum insanları da titizlikle korunmalıyız.

Ölüm tehlikesiyle yaşayan, ancak ölüm korkusu taşımayan, aydınlanma yolunda cumhuriyet ve demokrasi için yaşamlarından vazgeçen yiğit devrimcilerin, cumhuriyet ve demokrasi şehitlerinin anısı önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım