Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Prev Next

Manavgat’ta Kalpler Cumhuriyet İçin Attı

Manavgat’ta Kalpler Cumhuriyet İçin Attı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı, Zeynep Bastık konseri ve binlerce vatandaşın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Binlerce Vatandaş Katıldı

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yıl dönümü, Manavgat Belediyesi tarafından organize edilen fener alayı ve Zeynep Bastık konseri ile yoğun bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde vatandaşların toplanması ile başladı.

Gecede vatandaşlara meşale ve bayrak dağıtımı gerçekleştirildi. Geceye Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, DP İlçe Başkanı Aylin Tezcan Çelik, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri,

muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. Başkan Sözen, fener alayı öncesinde ve sonrasında vatandaşlarla tek tek el sıkıştı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhteşem Fener Alayı

Manavgat Belediyesi Özgürlük Bandosu çalıp söylediği marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanından hareket eden Fener Alayı’nda, dev Türk Bayrağı taşıyan gençler, Manavgat halkının milli duygularını en üst düzeye çıkardı. Başkan Şükrü Sözen, yol boyunca yol kenarlarından ve apartmanlardan

sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara el salladı. Fener alayı kortejinde vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde slogan atarken, “İzmir Marşı” ve “10. Yıl Marşı”nı hep bir ağızdan söyledi. Fener Alayı Zeynep Bastık konserinin verileceği Atatürk Kültür Merkezi’nde son buldu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, halka hitabı öncesinde 4. Sınıf öğrencisi küçük Yağmur’u şiir okuması için sahneye davet etti. Başkan Sözen’in davetiyle sahneye çıkan küçük Yağmur, “Cumhuriyet’in Anlamı” adlı şiirini büyük bir içtenlikle okuması herkesi duygulandırdı.  

Başkan Sözen’den Anlamlı Konuşma

Ardından Başkan Şükrü Sözen, anlamlı konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Sözen Cumhuriyet konuşmasında şu sözlere yer verdi. “Ben bu gece Cumhuriyet’e vefa gösteren herkese “Mustafa Kemal’in Askerleri diye hitap etmek istiyorum. Bu kentin insanları olarak,

Atatürk’ün mirasına sahip çıkıp, yolundan yürüyenler olarak, milli bayramlarımızı birlik ve beraberlik içinde her daim kutladık, kutlamaya da devam edeceğiz. Çünkü Manavgat Cumhuriyetin, aydınlığın okuludur. Bu akşam fener alayımıza katılan herkesi can-ı gönülden kutluyor, teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyetin 100. Yılına ulaşmaya 1 adımlık yolumuz kaldı. Cumhuriyet, anlayabilenler için çok şey ifade ediyor. Cumhuriyet nefes gibidir; varlığında değerini anlayamazsınız. Ama bir gün Cumhuriyetsiz kalırsanız, yurtsuz, yuvasız, bayraksız, vatansız, yarınsız, dünsüz kalırsınız.

Cumhuriyet, bu topraklarda gerçekleşen hayallerin en büyüğüdür. Cumhuriyet, ona inanmayanların bile koruyucusudur;

Cumhuriyetimiz 99. Yılına girerken, nereden nereye geldiğimizi de hatırlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Cumhuriyet bize, masa başında birileri tarafından verilmedi. Cumhuriyeti kuranları asla unutmayacağız. Ancak geldiğimiz noktada yurt içinde ve yurt dışında Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının

varlıklarını da unutmayacağız. Cumhuriyetimizi kuranlara söz veriyoruz. Başlattıkları yürüyüşü hızlandıracağız. Cumhuriyetimizin ilke ve ideallerini eksiksiz bir şekilde hayata geçireceğiz. 1 yıl sonra, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, taptaze bir inanç, büyük bir umut ve kararlılıkla gireceğiz.

Cumhuriyetin demokratik ruhuna sahip çıkacağız. Bunları ve çok daha fazlasını

Cumhuriyetin yılmayan ve yıkılmayan bekçileri gençlerimize de seslenmek istiyorum, Cumhuriyet, en çok size yakışır sevgili gençler. Hayatta yanılmak, aldatılmak istemiyorsanız; rehberiniz bilim ve akıl, önderiniz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerleri olsun.

Bizler, Cumhuriyet’i onurla taşıyarak bugünlere getirdik ve Cumhuriyet bayrağını, sizlere devrederken, gözümüz arkada kalmayacak. Cumhuriyet’e gözünüz gibi bakacağınıza yürekten inanıyorum” dedi. Başkan Sözen, konuşmasını Cumhuriyet şiiriyle tamamladı.

Zeynep Bastık Coşturdu

Sahneye lacivert pilili etek, ceketle birlikte taktığı kravat ile çıkan Zeynep Bastık, binlerce Manavgatlıya en popüler şarkılarını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, ünlü sanatçıya çiçek buketi ve Özgürce Yaşa plaketi takdim ederken, geceye katılımları için teşekkür etti. 

yukarı çık
0
Paylaşım