Menu
RSS

MATSO ‘Bir Ülkenin Kalkınmasında Verginin Önemi Büyüktür’

MATSO ‘Bir Ülkenin Kalkınmasında Verginin Önemi Büyüktür’

Manavgat Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden bir heyet 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında MATSO’yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, “Bir ülkenin kalkınmasında verginin önemi büyüktür” dedi.

Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş ve Müdürü Yardımcısı Ali Yalçın ile birlikte 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)’yu ziyaret etti. Ziyarette heyeti MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan ağırladı.

Ziyarette konuşan Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş, 1990 yılından bu yana 24 Şubat- 2 Mart tarihleri arasının Vergi Haftası olarak kutlandığını belirterek, hafta kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile mükelleflere ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Manavgat’ta vergi bilinci yüksek

Bir ülkenin kalkınmasında verginin önemine değinen Baş, Manavgat’ta vergi bilincinin yüksek olduğunu söyledi. Manavgat’ta son yıllarda vergi tahsilâtı ve tahakkukunda artış yaşandığını kaydeden Baş, bu artışın Manavgat’ta vergi bilincinin oluşması ile gerçekleştiğini belirtti.

Manavgat’ın vergi gelirlerinin tahsilatı konusunda Antalya’nın ilçeleri arasında oranı en yüksek ilçelerden birisi olduğunu kaydeden Müdür Baş, “Manavgat Vergi Dairesi olarak 2015 yılını yaklaşık 845 milyon tahakkuk ve yaklaşık 532 milyonlara da tahsilâtla kapattık. İlçemizde vergi gelirleri tahsilâtı yüzde 63 oranında gerçekleşti. Vergi konusunda bilinçli olan Manavgatlı mükelleflerimize çok teşekkür ederim” dedi.  

Gelir İdaresi Başkanlığı daha hızlı ve masrafsız bir sistemi hayata geçirmek için 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vergide Elektronik Tebligat dönemine başladığını anlatan Baş, tüm mükelleflerin E-tebligat sistemine geçmeleri gerektiğini söyledi.

Arslan, “Bir ülkenin kalkınmasında verginin önemi büyüktür”

MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş ve tüm vergi dairesi çalışanlarının Vergi haftasını kutladı. Bir ülkenin kalkınmasında verginin önemine değinen Arslan, toplumda vergi bilincinin oluşturulması gerektiğini ve bunun için herkese göreve düştüğünü söyledi. Arslan, ilçede son yıllarda vergi bilincinin artmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Üyelerimizin kurumsallaşması için çaba gösteriyoruz

Manavgat’ta son yıllarda kurumsallaşan şirket sayısının artığına değinen Arslan, kurum olarak üyelerinin daha iyi kurumsallaşması için çaba gösterdiklerini söyledi. Yönetim olarak göreve gelmelerinin ardından yaptıkları çalışmalara da değinen Arslan, üyelere yönelik, “Şirketleri kurumsallaşması, ortaklık kültürünün gelişimi, aile şirketlerinde kurumsallaşma gibi konularda eğitim düzenliyoruz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım