Menu
RSS

500 Çocuk ve Gençle Toplu Öğle Namazı

500 Çocuk ve Gençle Toplu Öğle Namazı

İnsan Vakfı ve İMH Günışığı Derneği, Eyüp Sultan Camii’nde 500 çocuk ve gençle toplu öğle namazı kıldı. İnsan Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği’nin Eyüp Sultan Camii’nde düzenlediği Namaz Buluşması’nda yüzlerce çocuk bir araya geldi.

“Geç değil, GENÇ başla… Haydi, namaza!” sloganı ile Hz. Halid Parkı’ndan yürüyüşe başlayan minikler Eyüp Sultan Meydanı’nda yürüyüşlerini tamamladılar.

Eyüp Sultan Meydanı’nda Kur’ân-ı Kerîm tilâveti ile devam eden programda; İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ammar Cengiz Şenol, programa katılan küçük-büyük herkese yönelik teşekkürlerinin ardından minik yüreklerden yükselen bu davet nidalarının halkımızın nezdindeki önemine değindi.

İnsan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Eliş Allah’ın en büyük ikramlarından olan namaz ibadetinin anlamına ve programın amacına değinerek, toplumsal farkındalık amaçlı yapılan bu güzel etkinliğe katılan çocuklara teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından miniklerin dilinden namaz buluşması basın bildirisi ve şiir dinletisi ile meydandaki etkinlikler sona erdirilmiş oldu. Program, öğle namazının toplu şekilde kılınması ile devam etti. Kılınan öğle namazı, tesbihat ve dualardan sonra programa katılanlara pamuk şekeri ve şerbet ikramı ile etkinlik sona erdirilmiş oldu.

yukarı çık
0
Paylaşım